Pannonvin Pincészet

Pannonvin Zártkörűen Működő Részvénytársaság
7622 Pécs, Batthyány utca 2-4.
tel/fax: +36 72 227 022

Címlap

BORAINK

Dél-Dunántúli Zöldveltelini

tájbor

Az osztrákok közkedvelt fajtája, nálunk a siklósi borvidéken egy fajtajelleges  tájbort produkál. A középkésőn érő szőlőből zöldes-sárgás színű, illatos, finom, borsra emlékeztető ízű, kellemes savú fajtajelleges bor készül. Hal ételekhez, sonkákhoz, rizses ételekhez, 12-14- C°--n hűtve ajánljuk.

 

Dél-Dunántúli Királyleányka

tájbor

A Villány-Siklós borvidéken termett szőlőből készített bor reduktív erjesztésű, világossárga, kissé zöldes árnyalattal. Színe jól jellemzi a bor frissességét. Intenzív illata szépen megnyílik, az akácot és fehér virágokat idézik aromái. Finom harmonikus, testes, a Leánykánál kissé erősebb savak jellemzik. A bort sültekhez ajánljuk, 12-14 C°-on hűtve.

 

Siklósi Fehér

minőségi bor

Magyarország legdélibb vidékén, a villányi borvidéken termett, magas cukor tartalmú szőlőkből készített bor. Elegáns, zöldessárga megjelenésű reduktív jellegű bor. Rajnairizling és Olaszrizling borok házasításával készült. Friss, bodzás illata, mandulásan kesernyés ízei, szép savai a rizlingfajta jellegét mutatja. Fogyasztását fehér húsokhoz 12-14 C°-on ajánljuk.

 

Villányi Kékfrankos Rosè

minőségi bor

A bor élénk rózsaszín színével, de friss illatával kellemes gyümölcsös ízeivel igazi szép kékfrankos jelleget mutat. Harmonikus tartalmas utóíz jellemzi. Kiválóan fogyasztható, szárnyasokhoz, halakhoz, de aperitivként is ajánlott. Fogyasztását -9-10 C°-on javasoljuk.

 

Villányi Vörös

minőségi bor

A bor a villányi borvidék egyik uralkodó szőlőfajtájából, a kékoportóból készül. A ma ismét portugiesernek nevezett fajtáta betelepített  német szőlőmunkások hozták Villányba az 1700-as évek végén. A korán érő fajta, rubinvörös, finom illatú, csersavdús, fajtajelleges bort ad. Fiatalon jól őrzi a gyümölcsös ízeket, zamatokat. Bársonysága, gömbölyűsége lágy sorainak köszönhető. Világosabb pörköltekhez, halakhoz, vadszárnyas ételekhez, 16-18 C°-on javasoljuk.

 

Dél-Dunántúli Tramini

minőségi bor

A TRAMINI finom illatú és zamatú, kissé lágy, harmonikus, telt, elegáns borát sokan kedvelik. A fűszeres tramini páratlan illatával és zamatával igazi fehérbor-különlegesség. Fogyasztását fehér húsokhoz 12-14 C°-on ajánljuk.